Την Κυριακή το πρωί θέλησα να φάω μία μπουγάτσα. Δυστυχώς δεν είχε με τυρί εκείνη τη στιγμή, όμως με πληροφόρησαν πως σερβίρουν με μερέντα.
Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει μπουγάτσα με σοκολάτα και δεν θα ξαναέκανα το ίδιο λάθος. Όμως δεν επρόκειτο για το ίδιο προϊόν. Η διαφορετικότητα της πρότασης δεν προέκυπτε από τη γέμιση του φύλλου, αλλά από τον τρόπο σερβιρίσματος της γνωστής σε όλους μπουγάτσας με κρέμα (ή για τους μη Βόρειους μπουγάτσα) επάνω στην οποία τοποθετείται μία γενναιόδωρη ποσότητα μερέντας. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιείται κουτάλι της σούπας βουτηγμένο σε βραστό νερό ώστε, ερχόμενο σε επαφή με τη μερέντα να της δώσει μία κρεμώδη υφή. Πάνω στη μερέντα προστίθεται και μία γενναιόδωρη στρώση ζάχαρης άχνης και κανέλας. Η φωτογραφία για του λόγου το αληθές.
Η διαδικασία αυτή αύξησε κατά 66,7% την τιμή πώλησης στον καταναλωτή (και κατά πολύ παραπάνω τις καταναλούμενες θερμίδες), ενώ με ένα γρήγορο υπολογισμό δεν προκύπτει αντίστοιχη αύξηση στο κόστος παρασκευής.
Ως γνωστόν, για να θεωρηθεί κάτι καινοτόμο πρέπει να αναγνωριστεί από τον πελάτη. Ως καταναλωτής μπορώ να πω πως διέκρινα μία στο πιάτο μου. Είμαστε μπροστά εμείς οι βόρειοι ;-)
ΥΓ για την ιστορία το αποτέλεσμα είναι πολύ βαρύ και σε γεύση αφού σε λιγώνει και στο στομάχι μετά, ειδικά αν συνοδευτεί με καφέ. Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς, αλλά σίγουρα δεν είναι για χόρταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου