Σελίδες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Κουρείον ο Νίκος για "Μοντέρνο Κούρεμα"

Σήμερα το πρωί ακούγοντας τα νέα του ανασχηματισμού, θυμήθηκα ένα κουρείο το οποίο σαφώς ερχόταν από μίαν άλλη εποχή, παρόλα αυτά διατηρεί ακόμα το διακριτικό τίτλο «Μοντέρνο Κούρεμα».

Ο δρόμος με έφερε μπροστά από το κουρείο δύο μέρες πριν τον δεκαπενταύγουστο. Στις 22:40, τη στιγμή που τράβηξα την φωτογραφία, ο κουρέας Νίκος  (φαντάζομαι πως έτσι τον λένε καθώς έτσι αναφέρει η πινακίδα και ήταν ο μοναδικός κουρέας εντός του καταστήματος) τίναζε τις τρίχες από τον πελάτη που είχε μπροστά του ενώ ταυτόχρονα ένας ακόμα σηκωνόταν και ετοιμαζόταν να καθίσει στην καρέκλα. Αυτή η κατάσταση με έβαλε σε σκέψεις. Γιατί ο κουρέας Νίκος είναι ανοικτός και γεμάτος σε μία άδεια πόλη όταν πολύ πιο μοντέρνα κομμωτήρια έχουν κλείσει εδώ και ώρες; Γιατί ο κουρέας Νίκος δεν νοιάζεται για την ονομασία και την εμφάνιση του καταστήματος του; Τράβηξα τη φωτογραφία γιατί κάτι μου έλεγε πως μια μέρα θα ερχόταν στην επικαιρότητα ο κουρέας Νίκος. Τότε δεν ήξερα πως.



Με το άκουσμα της είδησης για με τη μετονομασία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (πιο πρόσφατη ονομασία του υπουργείου Ανάπτυξης), σε υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εμφανίστηκε στο νου μου ο κουρέας Νίκος. Αυτός πως να τα καταφέρνει τόσα χρόνια εκεί μέσα και δεν έχει ασχοληθεί με τίτλους και βιτρίνες;

Ίσως γιατί όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του, να ήταν όντως μοντέρνα τα κουρέματα του, ίσως γιατί με τα χρόνια διαρκώς εκπαιδευόταν και παρέμεινε πρωτοπόρος στα μοντέρνα κουρέματα, ίσως γιατί έχει ανταγωνιστικές τιμές, ίσως να είναι πάντα χαμογελαστός και εξυπηρετικός, ίσως ορισμένα ή όλα όσα προανέφερα… και διατηρεί μέχρι σήμερα χαρούμενη την πελατεία του, η οποία καμιά φορά θα τον πειράζει για την εμφάνιση του κουρείου, αλλά ξαναγυρνά για ένα ακόμα μοντέρνο κούρεμα.

Ας ονομαστεί όπως θέλει το υπουργείο. Ποσώς με ενδιαφέρει. Δεν νομίζω πως αυτό θα λύσει όποια προβλήματα. Περίμενε η αγορά σχεδόν ένα χρόνο να εξαγγελθούν σχέδια και προγράμματα που θα τονώσουν τις επιχειρήσεις και θα ενισχύσουν τη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Θα ήθελα η αλλαγή υπουργού και αρμοδιοτήτων να μην σημάνει περαιτέρω καθυστερήσεις.

Και μία συμβουλή για τους εποφελούμενους των προγραμμάτων και δράσεων. Χρησιμοποιήστε τα για να βρείτε τι είναι αυτό που θα βελτιώσει το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Σκεφτείτε τον Νίκο τον Κουρέα. Μετά απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να τους δώσει και την κατάλληλη εμφάνιση/προώθηση. Θα το πω και στον κουρέα τον Νίκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου